Ouderschap en echtscheiding - Helga Smet

 

Bij een scheiding komt er veel kijken. Er valt heel veel te regelen tussen (voorlopig nog) partners die weldra individuele ouders worden van (een) gezamenlijk(e) kind(deren). Over de juridische kant en het financiële luik is er al heel wat informatie beschikbaar.

Maar ben je voldoende ingelicht over de ‘emotionele roller coaster’ waar jullie samen met je kind(eren) in terecht kunnen komen? En hoe vertel je je kind dat je gaat scheiden? Sta je voldoende stil bij de impact van de scheiding op de kinderen en hou je voldoende rekening met zijn/haar/hun stem in dit verhaal?

Een scheiding heeft een zware impact op een kind en zo’n life-event is voor een kind daarenboven ook veel moeilijker te begrijpen/plaatsen dan voor een volwassene.

Tijdens deze lezing is er vooral aandacht voor de belevingswereld van je kind in het hele scheidingsproces. Hoe breng je de scheidingsboodschap? Hoe blijf je waken over ieders welbevinden tijdens deze moeilijke periode? Wat is voor het kind belangrijk? Zaken die allemaal besproken worden tijdens deze interactieve lezing.

15/09/2021 - 15/09/2021
19.30 u - 21u
Live vanuit je woonkamer