Webinar 'Geluk vinden zonder het te zoeken' - Prof. Lieven Annemans

Geluk vinden zonder het te zoeken

Prof. Lieven Annemans

Gezondheids- en welzijnseconoom

Mensen wil graag gelukkig zijn. Maar het NN-UGent Nationaal geluksonderzoek toont dat er nog heel wat te verbeteren valt op dat vlak. Het obsessief nastreven van geluk zonder zich te bekommeren om anderen is dan weer een dwaling. Men kan gelukkig zijn eerder zien als een gunstig bijproduct dat ontstaat bij warme sociale relaties, een goede gezondheid (of er goed mee kunnen omgaan) en voldoende middelen en manieren om te kunnen voorzien in onze fysieke én psychologische behoeften. En ook op tijd en stond vreugde beleven natuurlijk. We kunnen daar allemaal aan werken: voor elkaar en voor onszelf. En dat is meer dan ooit nodig in onze samenleving.

In zijn boek ‘Geluk vinden zonder het te zoeken’ en in de lezing legt Lieven Annemans uit hoe we met zijn allen gelukkiger kunnen worden zonder er obsessief naar te streven.

Wie is Lieven Annemans

  • hoogleraar in de gezondheids- en welzijnseconomie aan de faculteiten geneeskunde van de UGent en de VUB;
  • Is al 25 jaar actief als gezondheidseconoom en legt sinds enkele jaren ook toe op het thema welzijn en geluk.
  • was gedurende 8 jaar voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad en publiceerde al meer dan 300 internationale wetenschappelijke studies.
  • laureaat van een Francqui leerstoel in 2013 (Ucl) en in 2017 (ULB)
  • auteur van enkele boeken waaronder Je geld of je leven in de gezondheidszorg (Van Halewijck 2017) en Gezondheidseconomie voor niet-economen (Pelckmans Pro 2018).
  • momenteel titularis van de NN-Ugent Leerstoel ‘perspectieven op een gezond en gelukkig leven’ en voorzitter van het Vlaams Maatschappelijk Relancecomité.

 

16/12/2021
20.00 uur - 21.30 uur
Live vanuit je woonkamer